📸 WOUT VAN AERT TRAINT VOOR HET EERST WEER BUITEN (MET GEKKE FIETS)

De revalidatie van Wout van Aert verloopt voorspoedig. Drie weken geleden brak hij zijn borstbeen, sleutelbeen en meerdere ribben na een zware val in Dwars door Vlaanderen. Woensdag mocht hij voor het eerst weer buiten fietsen.

Van Aert maakte een ritje van 30 kilometer in zijn thuisstreek Lille. Hij ging op pad met een gloednieuwe fiets en die ziet er beetje gek uit. Het gaat om een full suspension mountainbike (ééntje met vering vooraan én achteraan) en die is voorzien van... carbonnen velgen!

Wellicht is de gekke fiets bedoeld als wegfiets, maar dan met heel veel vering om de impact van oneffen wegdek (putten, steentjes, takken, kasseien...) op de breuken te dempen. Zijn sleutelbeen, borstbeen en ribben zijn namelijk nog lang niet 100% genezen.

Van Aert bood ook zijn excuses aan. "Sorry aan alle collega’s die ik ooit shit heb gegeven omdat ze spacers onder hun stuurpen hebben", schreef hij op Strava. Spacers zijn rondellen onder de stuurpijn die het mogelijk maken om het stuur te verhogen.

Vorige week maakte Van Aert bekend dat hij noodgedwongen een streep door de Giro d'Italia moet trekken. Het is voorlopig onduidelijk wanneer hij de competitie hervat en hoe zijn programma er de komende maanden zal uitzien. Het oorspronkelijke plan was om na de Giro te focussen op de Olympische Spelen en dus geen Tour te rijden.

2024-04-17T13:22:15Z dg43tfdfdgfd